Nové bývanie vybavíte v priebehu pár týždňov. Ako na to?
28. 07. 2021

Nové bývanie vybavíte v priebehu pár týždňov. Ako na to?

Plánovanie nového bývania zahŕňa množstvo práce. Od hľadania vhodnej nehnuteľnosti, cez obhliadky až po administratívne úkony až po jej získanie, dokáže spravidla pretiecť veľa času. Kúpa vlastného bývania tak môže trvať mesiace. Existuje možnosť ako získať vlastné bývanie rýchlejšie? Je ňou plánovanie.

Rozhodovať sa musíte rýchlo, premýšľať dôkladne

Spravidla investujeme do vlastného bývania len raz alebo dvakrát za celý život, preto je potrebné mať všetko dobre premyslené a najmä zvládnuté. Okrem finančnej investície a finančného plánovania je potrebné počítať aj s tým, že na získanie vlastnej nehnuteľnosti potrebujete určitý čas. Ceny nehnuteľností na Slovensku rastú, medziročný nárast priemerných cien stúpol od minulého roku až o 11,9%, čo predstavuje značný nárast. Napriek tomu sú podmienky získania hypotekárnych úverov výhodné a ich počet sa neustále zvyšuje.

Počuli ste o úverovom certifikáte?

Pokiaľ plánujete kúpu nehnuteľnosti, je potrebné mať časť vlastných finančných zdrojov na dofinancovanie hypotéky. Ak nimi nedisponujete, prípadne nemáte dostatočný objem, je dôležité vybrať si správnu banku. Tu treba okrem porovnávania úrokovej sadzby brať ohľad aj na fixáciu a ďalšie poplatky, ktoré priamo súvisia so získaním úveru. Správne posúdenie finančných možností dnes môže zabezpečiť úverový certifikát od Prvej stavebnej sporiteľne, ktorého vystavenie je bezplatné a zahŕňa informácie o parametroch možného úveru. Vďaka tomuto získate tri mesiace na plánovanie nového bývania, rekonštrukcie či zabezpečenie stavebnej firmy. Nie je potrebné, aby ste nehnuteľnosť mali vybranú už vopred, čo vám dáva dostatok času na premyslenie jej výberu a obhliadky či poradenstvo.

Plánovanie rozpočtu na zariadenie pomôže ušetriť

Pri kúpe nehnuteľnosti je dôležité myslieť aj na to, že bude potrebné financovanie zariadenia, ktoré spravidla opäť treba financovať už z vlastných zdrojov. Dôležité je spraviť si vopred plán toho, čo potrebujete kúpiť nevyhnutne, urobiť si prieskum možností a najmä cien. Toto všetko je veľkou pomocou, ktorú oceníte pri zariaďovaní vysnívaného bývania.

Alexander Chovan
Autor: Alexander Chovan

V realitách som od roku 2007. Aj moje predchádzajúce pracovné aktivity boli spojené s úctou a profesionálnym prístupom ku klientom.

Práca realitného makléra ma skutočne baví a snažím sa ju robiť na špičkovej úrovni. Využívam profesionálneho fotografa, vytváram Home Staging, pracujem na sociálnych sieťach, spolupracujem s inými realitnými kanceláriami... všetko s jasným cieľom. Predať vašu nehnuteľnosť za čo najvyššiu cenu k vašej plnej spokojnosti.

Prečo vznikli tieto stránky?

Aby som tu prezentoval, že keď dvaja robia to isté, nikdy to nie je to isté. Je všeobecne známe, že rozdiel medzi maklérmi je povedzme nemalý. Prosím, prečítajte si moje tipy a články. Verím, že vám tieto informácie pomôžu v rozhodovaní a že si pre predaj nehnuteľnosti zvolíte tú správnu cestu.

Za každým predajom nehnuteľnosti sa totiž skrýva ľudský príbeh. A to je dôvod, prečo by nikto nemal tak dôležitý životný krok podceňovať. Ani predávajúci, ani maklér.

Záleží mi na odvedení špičkovej práce a na spokojnosti klienta. A dbám na svojom dobrom mene a povesti. Za mňa potom hovoria referencie spokojných klientov.

Ak ste dočítali až sem, máte môj obdiv a ďakujem Vám. Pokiaľ Vás čokoľvek ďalšieho zaujíma, neváhajte ma kontaktovať. Rád sa s Vami stretnem pri káve.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

7 chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov