Vykúpime aj Vašu nehnuteľnosť! Naozaj?
30. 08. 2019

Vykúpime aj Vašu nehnuteľnosť! Naozaj?

Potrebujete rýchlo predať nehnuteľnosť. Dôvodov je veľa. Premýšľate, ako najrýchlejšie predať a zarobiť peniaze. Mnoho subjektov nehnuteľnosti vykupuje. Kedy sa to neoplatí? A ako neprerobiť na tomto predaji?

Mnoho z nás, čo sme v minulosti nejakú nehnuteľnosť predávali, narazilo na reklamy o výkupe nehnuteľností. "Peniaze ihneď, na ruku, do 2 dní, do týždňa, až 120% reálnej trhovej hodnoty." Pri týchto stimuloch by mal človek hneď spozornieť a všetko si riadne premyslieť. Nikto vám nedá viac, než za koľko to sám predá, pretože z 99% budete konať iba s obchodníkom s nehnuteľnosťami. Dokonca vám ani nezaplatí toľko, za koľko by ste reálne vašu nehnuteľnosť predali, keby šlo o klasický obchod. Musí na tom mať zisk, pretože ho to živí.

Vo finále si do kúpnej zmluvy tieto spoločnosti nastavia pravidlá podobné tým, ktoré fungujú pri všetkých kúpach / predajoch. Prepis na katastri nebude zo dňa na deň, zmluvy nebudú pripravené za 2 minúty. Ich odhadovaná cena, z ktorej vám dajú horko ťažko 70%, bude rovnako nižšia, než realita.

Ak ste v situácii, kedy nemáte inú voľbu, zistite si aspoň informácie o spoločnosti, či osobe, s ktorou do obchodu vstupujete. Aby ste neskončili bez nehnuteľnosti a aj bez peňazí.

Ak predsa len trošku času ešte máte, obráťte sa na renomovaného makléra. Zistíte, že predajná cena nehnuteľnosti nemusí byť nižšia o desaťtisíce preto, aby ste rýchlo predali. Správne nastavená cena a prezentácia nehnuteľnosti, vám zaistí veľmi dobrý predaj, z praxe koľkokrát aj za vyššiu predajnú cenu, než sa predpokladalo. Nebolo by škoda prísť o tie tisíce? Nehľadiac na fakt, že ísť cenou nadol sa dá vždy. Niečo príliš lacné je často podozrivo lacné.

Ako si to teda správne predať čo najrýchlejšie?

Konzultovať cenu s niekým, kto lokalitu pozná, má napríklad aj záujemcov z už realizovaných prehliadok v okolí. Maklér, čo urobí vašej nehnuteľnosti vhodnú inzerciu, vrátane fotiek. Veľa maklérov je aj schopných nehnuteľnosť propagovať na rôznych sociálnych sieťach, vytvoriť bytu/domu vlastné webové stránky, urobiť reklamu, nehnuteľnosť upraviť na predaj.

Každý krok pri predaji nehnuteľnosti starostlivo zvážte, nebojte sa pýtať, zisťovať, hľadajte referencie. Nepodceňte dôležitý a pomerne drahý obchod vášho života.

Alexander Chovan
Autor: Alexander Chovan

V realitách som od roku 2007. Aj moje predchádzajúce pracovné aktivity boli spojené s úctou a profesionálnym prístupom ku klientom.

Práca realitného makléra ma skutočne baví a snažím sa ju robiť na špičkovej úrovni. Využívam profesionálneho fotografa, vytváram Home Staging, pracujem na sociálnych sieťach, spolupracujem s inými realitnými kanceláriami... všetko s jasným cieľom. Predať vašu nehnuteľnosť za čo najvyššiu cenu k vašej plnej spokojnosti.

Prečo vznikli tieto stránky?

Aby som tu prezentoval, že keď dvaja robia to isté, nikdy to nie je to isté. Je všeobecne známe, že rozdiel medzi maklérmi je povedzme nemalý. Prosím, prečítajte si moje tipy a články. Verím, že vám tieto informácie pomôžu v rozhodovaní a že si pre predaj nehnuteľnosti zvolíte tú správnu cestu.

Za každým predajom nehnuteľnosti sa totiž skrýva ľudský príbeh. A to je dôvod, prečo by nikto nemal tak dôležitý životný krok podceňovať. Ani predávajúci, ani maklér.

Záleží mi na odvedení špičkovej práce a na spokojnosti klienta. A dbám na svojom dobrom mene a povesti. Za mňa potom hovoria referencie spokojných klientov.

Ak ste dočítali až sem, máte môj obdiv a ďakujem Vám. Pokiaľ Vás čokoľvek ďalšieho zaujíma, neváhajte ma kontaktovať. Rád sa s Vami stretnem pri káve.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

7 chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov